Privredno društvo za proizvodnju proizvoda od plastike POLLINO PLAST d.o.o., osnovano je 2012. godine privatnim kapitalom. Locirano je u Šimanovcima, opština Pećinci, pored auto puta Beograd – Zagreb, na 30km od Beograda. POLLINO PLAST d.o.o. se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike shodno primenjenim tehnologijama (brizganje I  ekstruzija) neprestano šireći svoj proizvodni program, namenjen pre svega poljoprivredi.

O proizvodima

Proizvodni program čine: box palete za transport I skladištenje voća I povrća u hladnjačama (perforirane I pune), nepovratna ambalaža za transport voća I povrća ( jednokratne gajbice različitih veličina),  specijalizovana višekratna ambalaža (gajbice za maline I borovnice, višnje, šljive kao i mesarske lodne), mulch folije, termo folije, građevinske folije, trake za navodnjavanje kap po kap. Osim toga u proizvodnom program se nalaze I lake nepovratne palete za transport I skladištenje robe na podu nosivosti do 700 kg.

O kvalitetu

Preduzeće je promovisalo politiku kvaliteta IMS (Integrisanog Sistema menadžmenta),  implementiralo I primenjuje sistem menadžmenta kvalitetom, menadžmenta životnom sredinom I menadžmenta bezbednošću I zdravljem na radu u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2015 (QMS), ISO 14001:2015 (EMS) i ISO 45001:2018 (OHSAS).